آری امروز یازدهم محرم است یک روز پس از واقعه عاشورا، روزی که لشکر خائنین سرمست از جنایت خونین خود کاراون اسرا را فراروی خود دارند و سرهای 72 ستاره خاکی بر سر نیزه هاست.
مردم شهر زنجان بار دیگر در اجتماعی بزرگ و در قالب دسته عزداری زینبیه زنجان، یاد و خاطره پیام رسان دشت را گرامی می دارند.
بی شک حادثه کربلا امروز پس از 1400 به فراموشی سپرده می شد اگر حضرت زینب(س) نبود و پیام سرخ حسین(ع)را نمی رساند.
امروز روز یازدهم محرم الحرام است، زینب(س) امروز تنهاست و کوفیان خیانت پیشه که خیانت با زندگیشان آمیخته شده بزرگترین ننگ تاریخ را به نام خود ثبت کردند و خون خدا را در سرزمین نینوا به زمین ریختند.
بی شک حادثه کربلا جدا از اینکه خون پاکترین انسانها در این روز به زمین ریخته شد دارای جنبه های دیگری نیز است.
حادثه کربلا را می توان به عنوان زمینه اصلی در جلوگیری از انحراف در دین اسلام عنوان کرد به گونه ای که حضرت امام حسین(ع) علت اساسی قیام خویش را جلوگیری از انحراف عنوان می فرمایند.
تاریخچه زینبیه زنجان
در روزگار گذشته باغچه ای درون کهن دژ زنجان قرار داشت صاحب باغچه هر روز از گوشه ای از باغچه که در آن گلهای محمدی روئیده بود صدای ناله و یا زینب می شنید گاهی گویی چراغی زیر گلها روشن می شود بدین ترتیب صاحب باغچه تصمیم می گیرد آن قسمت را به تکیه ای تبدیل کرده و نام آن را زینبیه بنهد و از این رو محلی که باغچه در آن قرار داشت از آن زمان تاکنون به محله زینبیه معروف می شود.
به گفته حاج سجاد احمدپور رئیس هیئت امنای زینبیه این اتفاق بین سالهای 1020 تا 1022 هجری قمری رخ داده وی عنوان می کند تا زمانیکه صاحب باغ زنده بود هر ساله در ایام محرم و صفر به مدت دو ماه محل مذکور را سیاه پوش می کرد و مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان در آن محل برگزار می شد.
وی در زمان حیات خود وصیت می کند پس از وفاتش مراسم عزاداری را همه ساله برگزار کنند و هزینه آن را از عایدی باغچه تامین کنند.
به گفته احمدپور این محل سه بار تجدید بنا شده است بار اول در سال 1092 هجری قمری که با تیر چوبی احداث می شود بار دوم در سال 1292 بانویی به نام زینب هزینه تبدبل آنرا به مسجد متقبل می شود و بار سو م در سال 1395 هجری قمری مطابق با سال 1354 شمسی به همت مردم زنجان و عاشقان اهل بیت این مسجد تجدید بنا شده است در چند سال اخیر نیز برای توسعه فضا چهار باب از ساختمانهای همجوار مسجد خریداری شده و در توسعه مسجد زینبیه اعظم زنجان از آن استفاده شده است.
عضو هئیت امنای مسجد زینبیه اعظم زنجان گفت: علاوه بر برگزاری مراسم عزاداری در این مکان، فعالیتهای فرهنگی دیگری نیز در این مکان اجرا می شود که یکی از آنها راه اندازی موسسه قرض الحسنه مسجد زینبیه اعظم زنجان است.
وی افزود: این موسسه در راستای رفع مشکلات اعضای هیئت مکتب الزینب و همشهریان ایجاد می شود که تاکنون افرادی نیز برای حمایت از این موسسه قرض الحسنه اعلام آمادگی کرده اند.
عضو هئیت امنای مسجد زینبیه اعظم زنجان با بیان اینکه در صورت مساعدت مسئولان عمران شهری و شهرداری، کتابخانه و مرکز فرهنگی - اجتماعی به فضای مسجد افزوده می شود، گفت: در شرف ثبت برخی پروژه ها هستیم و مکاتباتی با مراکزی که مجوز صادر می کنند صورت گرفته تا از امکانات مسجد برای ایجاد مجموعه ای کارگری اقتصادی در راستای اشتغالزایی استفاده شود.
نظر شما